2024

Na de zeer succesvolle editie van 2023 hebben we op voor Kampioensclubmatch 2024 gehouden.


Dit jaar zijn we naar het zuidelijke Bergen op Zoom gegaan. 

Naast onze Kampioensclubmatch waren de Sweepstakes en loterij van de partij.


De Kampioensclubmatch werd gehouden op

zaterdag 1 juni 2024


Locatie: KC Culemborg

Keurmeester: Anita Gielisse (NL)


In 2023 werd de Kampioensclubmatch centraal in Nederland gehouden. Graag willen we jaarlijks de locatie gaan rouleren om dichterbij de leden te komen en daarnaast gebruik te kunnen maken van mooie en tevens voordeligere accommodaties.

Editie 2024 is in provincie Noord-Brabant, voor editie 2025 zullen wij op zoek gaan naar een locatie in het noorden van NL.


Toegang is 𝗴𝗿𝗮𝘁𝗶𝘀 en bezoekershonden (Basenji's) zijn natuurlijk welkom!Locatie: Ruytershoveweg 41, 4622 RK Bergen op Zoom

Parkeren op het terrein


Let op: In de kantine van KC Scheldezoom kan alleen per pin betaald worden! 


Dit jaar zullen wij de inschrijvingen via Online Dogshows laten verlopen, hierdoor ontvangt iedereen een digitaal keurrapport en certificaat. Zodra inschrijvingen online geopend zijn, zal de link worden gedeeld.


Wij kijken uit naar een fantastische dag met een enorme opkomst aan fokkers, trotse eigenaren, enthousiaste bezoekers en natuurlijk heel veel Basenji's in alle kleuren.


ClubWinnaar 2023 - Ch. Mawali Four Get Me Not

Best Opposite Sex - Ch. Mawali Going Four Gold


Keurmeester: André v.d. Broek uit NL

De Basenji Kampioenschap Clubmatch

Het is een gezellig evenement waarbij liefhebbers, fokkers en eigenaars van de Basenji elkaar ontmoeten.

Vind je het leuk om een keer een show te proberen, of vind je het gewoon leuk om heel veel Basenji's bij elkaar te zien, misschien

zelfs wel een familie reunie, dan is de Kampioenschap Clubmatch de gelegenheid! Iedereen is welkom.

We mogen ook elk jaar steeds meer buitenlandse exposanten verwelkomen.


Inschrijven

Inschrijving staat open voor een ieder die in het bezit is van een Basenji met een officiële FCI stamboom. De hond gefokt in Nederland

of daar buiten, dient ingeschreven te zijn in het Nederlandse Honden Stamboek (N.H.S.B.). Honden van buitenlandse leden dienen vanzelfsprekend in hun eigen land te zijn ingeschreven.


Let op: de Kampioensclubmatch is een erkend evenement van Raad van Beheer. De showreglementen zijn van toepassing!


Wat is een kampioenschapsclubmatch?

Een KCM is een tentoonstelling waar honden van één ras worden beoordeeld door een gekwalificeerde keurmeester. Elk jaar mag een erkende rasvereniging deze organiseren. Elke deelnemende hond krijgt een verslag met de bevindingen van de betreffende keurmeester.

Reuen en teven worden apart van elkaar beoordeeld.


Baby’s en Puppy’s krijgen de beoordelingen “Veel belovend”, “Belovend”, of “Weinig Belovend”.

Hier geldt de leeftijd van respectievelijk 4 tot 6 maanden & 6 tot 9 maanden.


Heeft uw hond, minimaal, de leeftijd van 9 maanden bereikt dient u deze in te schrijven vanaf de jeugdklas. Bij iedere klasse geldt een minimale leeftijd en bij sommige klassen een maximale leeftijd. De klassen indeling met hierbij de leeftijden vindt u op het inschrijfformulier. Bij inschrijven in de gebruikshondenklas- of Kampioensklas dient u ook de benodigde certificaten te overleggen.


Bij klassen vanaf 9 maanden gelden de kwalificaties “Uitmuntend”, “Zeer goed”, “Goed”, of “Matig”.

Hierbij wordt uiteraard de ras-standaard in acht genomen.


In iedere klasse worden maximaal vier honden geplaatst en zij ontvangen een prijs. Vanaf de jeugdklas dingt iedere, op 1 geplaatste, mits Uitmuntend, mee naar de Kampioenschapsprijs, het zogenaamde CAC.

Alle op 1 geplaatste honden, mits Uitmuntend, komen hierna weer terug in de ere ring voor respectievelijk Beste Reu en Beste Teef.

Het CAC op een Kampioenschap Clubmatch is 2 CAC waard, het Reserve CAC is 1 CAC waard.


Alle op 1 geplaatste honden, mits Uitmuntend, in de jeugdklas en veteranenklas dingen mee naar het jeugd en/of veteranen-CAC.

Daarna wordt de Best In Show gekozen, deze mag dan de titel ClubWinnaar dragen, deze titel komt tevens op de stamboom te staan.


Waarom naar de Kampioenschap Clubmatch?

Als zelf respecterend fokker en trotse eigenaar mag je gewoon weg niet ontbreken op deze dag. Een uitgelezen kans om de fokproducten te laten zien. Daarnaast is het gewoon een gezellig evenement waarbij liefhebbers, fokkers en eigenaren van de Basenji elkaar ontmoeten.